fredag den 3. juli 2015

Tunsteaks med guacamole og nektarinsalsa med chili

Jeg havde faktisk aldrig prøvet at få tun på denne måde før (dvs. ikke på dåse og ikke på sushi), men det var virkelig overraskende lækkert. Modsat dåsetunen er sådan en tunsteak (som købes på frost) overraskende saftig, og så mætter den virkelig meget fordi kødet er så tæt. Jeg serverede tunen med en simpel nektarinsalsa vendt i lidt sød chilisauce og en guacamole. Velbekomme!


Tunsteaks med guacamole og nektarinsalsa med chili (2 personer):
  • 2 tunsteaks (købes på dybfrost)
  • 2 små modne avocadoer
  • ca. 1 spsk + 1 tsk citronsaft
  • 1 spsk mayonnaise (eller skyr - jeg havde ikke lige andet at vende i ;-) )
  • salt
  • 3 små nektariner
  • 1,5 spsk sød chilisauce
  • 1/4 rødløg
Salsa: 
Hak rødløget helt fint og flæk nektarinerne, som du ville flække en avocado og dirk stenene ud. Skær frugtkødet i små tern og vend med rødløg, chilisauce og en tsk citronsaft. 

Guacamole: 
Grav kødet ud af avocadoerne med en ske og mos det groft med en gaffel. Rør 1 spsk citronsaft og mayonnaise/skyr i og smag til med salt. Du kan også tilsætte et lille fed hvidløg - jeg var selv løbet tør! 

Tun:
Kom tunsteaksene på en varme pande med lidt olie og steg dem 2-3 minutter på hver side ved jævn varme og krydder med salt. Server straks sammen med salsa og guacamole.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar