søndag den 27. september 2015

Sund skyr-cheesecake med friske figner

Jeg har længe drømt om at lave en cheesecake med friske figner på toppen, så nu da det blev sæson for de smukke frugter skulle det altså være. Og resultatet blev altså virkelig godt! Selvom den er lavet kun på skyr og gelatine blev konsistensen fyldig og cremet, og bunden af havre, æble og kanel er lækker og chewy på en lidt fudge-agtig måde som jeg rigtig godt kan lide. Ja, så hvad venter I på? ;-) Velbekomme.


Sund skyr-cheesecake med friske figner (4-6 stykker):
  • 100 g havregryn
  • 130 g æble
  • 3 tsk kanel
  • 1/4 tsk salt
  • 400 g skyr
  • 0,5 tsk vanillepulver
  • sødemiddel efter smag
  • 0,5 dl friskpresset appelsinsaft eller appelsinjuice
  • evt. lidt citronsaft
  • 2 tsk gelatinepulver + 2 spsk vand
  • ca. 3 friske figner
Kom havregrynene i minihakkeren og blend til mel. Kom melet i en skål og bland med salt og kanel. Fjerne kernehuset fra æblet og skær det i grove stykker. Kom dem i minihakkeren og blend til en glat puré. Rør den med havremelet, og evt. en smule sødemiddel, hvis du vil have bunden sødere, til en tyk klistret masse. Smør et lille ovnfast fad (ca. 10-15 cm) og kom dejen heri. Glat den ud med en ske og sørg for at den kommer helt ud til kanterne. Giv den så ca. 2 minutter i mikroovnen eller 8-10 minutter i ovnen ved 200 grader. Lad den køle af mens du laver fyldet.
Bland gelatine og vand i en lille skål og lad det stå 5 minutter.
Rør skyren med appelsinsaft/juice og vanillepulver og smag til med sødemiddel, evt, lidt citronsaft. Smelt gelatinen i den lille skål, enten over vandbad eller 5-10 sekunder i mikroovnen. Kom et skefuld af skyrblandingen i gelatinen og rør med det samme til det er helt blandet. Tilsæt lidt mere skyr og bland igen og kom så gelatineblandingen over i resten af skyrblandingen og rør godt. Hæld  det over havrebunden og lav en jævn overflade med en ske. Skær fignerne i tykke skiver og læg dem alle sammen oven på skyre. Pres dem herefter let ned så deres overflade er i niveau med skyren. Dæk det hele med film og lad cheesecaken sætte sig på køl mindst 8 timer og gerne natten over. Nydes kold!

Næringsinfo: kagen indeholder 190 kcal pr. stykke, hvis den deles i fire, og 126 kcal hvis den deles i seks. :-)








Ingen kommentarer:

Send en kommentar