fredag den 27. november 2015

Smuk og sund hindbærkage med citron

Så er det fredag og mon ikke det så også er tid til et lille stykke kage? ;-) Det behøver ikke koste så mange kalorier, men smag skal man selvfølgelig aldrig gå ned på og det gælder absolut også for denne fine hindbærprikkede sag med et let pift af citron. Den indeholder hverken sukker eller fedtstof så smager den fantastisk! God weekend og velbekomme :-)



Sund hindbærkage med citron:
  • 4 overmodne bananer (ca. 450 g, skrællet vægt)
  • 4 mellemstore æg
  • 0,5 tsk vanillepulver
  • fintrevet skal af en økocitron
  • saft af en halv lille citron
  • 1/4 tsk salt
  • 2 tsk bagepulver
  • 100 g kokosfibre
  • 50 g havregryn (eller 2 spsk husk/loppefrøskaller for en helt lowcarb version)
  • 1 tsk flydende sød (eller foretrukkent sødemiddel efter smag)
  • 250 g hindbær (jeg brugte frosne)
Purér bananerne med en stavblender og pisk dem med æggene. Bland vanille, salt og citronskal og -saft i. Bland herefter bagepulveret i kokosfibrene og rør det i dejen sammen med havregrynene. Smag til med sødemiddel og vend hindbærrene i.
Hæld dejen i en smurt ringform og bag kagen 1 time ved 200 grader. Du kan også bage kagen som muffins - giv dem da kun ca. 30 minutter.







2 kommentarer:

  1. Den opskrift må bare prøves, men har du evt. nogle forslag til, hvad man kunne bruge i stedet for hindbær? :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hm, altså hele opskriften er på en måde lidt tænkt omkring de her hindbær, så det bliver lidt en anden kage, hvis man udlader dem. ;-) Men altså, man kan sikkert bruge brombær, solbær, blommer etc. Syrligtsøde frugter altså. :-)

      Slet