tirsdag den 24. november 2015

Vietnamesiske forårsruller med røget laks og granatæblekerner

Der er virkelig blus på farverne i denne fortolkning af de fine vietnamesiske forårsruller: lyserød laks, lilla rødkål, grøn agurk og rubinrøde granatæblekerner. Tilsammen giver de også lidt af alle de forskellige smage, fra det fede salte til det syrligtsøde saftige, sprøde og milde. Server dem som forret, hovedret eller tag dem med på en festlig madpakke! Velbekomme :-)Vietnamesiske forårsruller med laks og granatæblekerner:

  • Rødkål
  • Agurk
  • Granatæble
  • Røget laks
  • Rispapir
Jeg har ikke skrevet nogen mål på ingredienslisten, men regn med ca. en håndfuld kål, 1 spsk granatæblekerne et par agurkestave og en skive laks per forårsrulle.

Snit rødkålet helt fint og skær agurken i stave (bare almindelig størrelse). Flæk granatæblet i to og bank kernerne ud ved at slå forsigtigt uden på skallen med skaftet af en kniv over en skål (eller pil dem ud med fingrene). 
Læg rispapiret i et lav fad med vand (fx et tærtefad) og lad det bløde op et minuts tid. Fisk så papiret op (og kom evt. et nyt i med det samme - det er bedst ikke at komme alle sammen i på én gang for så kan de klistre sammen, eller blive for opblødte) og ryst forsigtigt vandet af, inden du lægger papiret på en tallerken. Drys med granatæblekerner, læg et skive røget laks ovenpå, et par agurkstave langs siden og top med en håndfuld rødkål.  Luk rispapiret om fyldet som en lille pakke og så stramt som muligt. Gentag med resten af fyldet og ser som de er eller med en frisk yoghurt dressing eller en (sød) chilisauce.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar