søndag den 13. december 2015

Ovnomelet med spinat, tomat og røget laks

Kender I det der med, at en omelet kan være lidt svær at styre på et almindeligt blus - altså sådan at æggemassen stivner uden at det bliver helt sort i bunden? Det er denne ovnomelet svaret på! Ingen brændte kanter og ingen vågetid, for den passer bare sig selv i ovnen. Velbekomme! :-)



Ovnomelet med spinat, tomat og røget laks (aftensmåltid til 2):
  • 450 g frossen helbladet spinat
  • 100-150 g røget laks (jeg brugt en rest jeg har frosset ned - det kan man faktisk godt!)
  • 6 mellemstore æg
  • 3/4 tsk salt
  • 1 tomat
Tø spinaten op, enten i mikroovn eller i en skål på køkkenbordet. Pres overskydende væde fra og rør æg og salt i den drænede spinat. Klip laksen i mindre mundrette stykker og rør dem i. Hæld massen i et lille ildfast fad (ca. 15 x 22 cm - jeg brugte et glasfad, og det var faktisk ikke nødvendigt at smøre med noget) og pynt overfladen med tomat i både. Drys med lidt ekstra salt og bag omeletten 40-45 minutter ved 200 grader.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar