Sesam-falafel (ca. 40 stk.):
- 400 g tørrede kikærter
- 2 løg
- 4-5 fed hvidløg
- 2 spsk olivenolie
- 2-3 spsk vand (hold lidt igen - det må endelig ikke bliver for vådt)
- 2 spsk spidskommen
- 2 spsk stødt koriander
- evt. et par håndfulde frisk persille
Udblød kikærterne i rigeligt vand et døgns tid. Hæld vandet fra og kom kikærterne i blenderen (jeg måtte gøre det ad to omgange) og kør dem til helt fint rasp. Tilsæt løg og hvidløg i grove til og blend til en ensartet struktur. Blad krydderier, salt, olie, sesamfrø og vand i. Det skal være lidt som fugtigt groft sand i konsistensen. Form til små kugler med hænderne og pres massen godt sammen. De virker nok meget løse og porøse i det, men når først de er bagt skal de nok hænge sammen! Bag dem ca. 20 minutter ved 200 grader. Jeg satte halvdelen i ovnen, mens jeg formede resten.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar