onsdag den 13. januar 2016

Fastelavnsboller med marscarpone, marcipan og solbær

Hvad søren?! tænkte jeg. Vi var kun lige på den anden side af nytår, da jeg begyndte at se fastelavnsboller alle vegne i butikkerne - men så kunne min mor jo oplyse, at fastelavn allerede ligger d. 7 februar i år. Nå, men så begyndte jeg ellers at brygge på ideen til de her fantastisk lækre fastelavnsboller lavet af vandbakkelser fyldt med en fløjlsblød vanille-mascarponecreme, solbærsylt og en skive marcipan (ja, hjertet banker næsten lige lidt hurtigere, ikke? ;-))
Jeg havde faktisk aldrig prøvet at lave sådan nogle vandbakkelser før, men de er egentlig ikke så svære at lave, som man skulle tro. Jeg fulgte en opskrift fra bloggen Cute Carbs og lavede så mit eget fyld. Velbekomme :-) 




Fastelavnsboller med marscarpone, marcipan og solbær (5 stk.):

Vandbakkelser:
  • 50 g smør
  • 1 dl vand
  • 50 g mel (hvis du ikke kan tåle gluten, har jeg også set opskrifter, hvor man brugte rismel i stedet)
  • 1 nip salt
  • 2 tsk sukker
  • 2 æg
---

Mascarponecreme (portionen rækker faktisk til 10 fastelavnsboller, så du kan evt. lave halv portion - eller gemme den på køl til en ny omgang fastelavnsboller ;-) ):
  • 250 g mascarpone
  • 0,5 tsk vanillepulver
  • fintrevet skal + saft af en halv økocitron
  • 150 g skyr, drænet for ca. 1/3 dl væde - mindre kan gøre det hvis din skyr er ret tyktflydende i forvejen (kom fx skyren i et kaffefilter i kaffemaskinenstragten og sæt begge dele over et vandglas. Det tager ca. 1 time)
  • sødning efter smag
  • 5 små spsk solbærsyltetøj
  • 5 skiver marcipan, ca. 5 mm
  • flormelis til drys
Vandbakkelser:

Tænd ovnen på 200 grader. Kom smør og vand i en kasserolle og varm det op, så smørret smelter. Bland imens mel, salt og sukker i en lille skål og hæld det i kasserollen på én gang, når smør-vandet koger, mens du pisker med et piskeris. Bliv ved at piske ca. 2 minutter (stadig over samme varme). Først vil dejen forme sig til en bold, der efterfølgende langsomt falder fra hinanden, til du har en mærkværdig smuldret/klumpet masse tilbage. Tag kasserollen af varmen og lad det køle af et par minutter. Beklæd en bageplade med bagepapir og pisk æggene sammen i en lille skål (du kan jo genbruge den fra melet). Rør undervejs også et par gange i gryden. 
Hæld så halvdelen af æggemassen i gryden og pisk til det er helt indkorporeret inden du tilsætter resten. Du skal ende med en blank, ensartet dej af en ufattelig klæbrig konsistens. 
Sæt 5 boller/vandbakkelser på bagepladen med en ske. De hæver ca. 3 gange deres størrelse, så lav god afstand imellem dem. Bag dem ca. 25 minutter midt i ovnen, til de er store og gyldenbrune på toppen. ÅBN IKKE OVNEN UNDERVEJS - så kan vandbakkelserne falde sammen. 
De færdige vandbakkelser lægges forsigtigt til afkøling på et rist.

Creme:
Rør mascarponen til en creme med citronskal og -saft, vanille og drænet skyr. Smag til med foretrukken sødning. Kom evt. cremen i en sprøjtepose med en stor takket tyller og opbevar på køl ind til brug.

Samling (lige inden servering):
Klip de helt afkølede vandbakkelser over i top og bund med en saks og læg dem på serveringsfadet. Kom en skive marcipan på hver bund og en skefuld solbærsyltetøj ovenpå. Sprøjt ca. et par skefulde creme i hver og læg låget på. Drys med flormelis i en sigte og server straks!








Ingen kommentarer:

Send en kommentar