mandag den 11. januar 2016

Squash-nudler i avocado-hytteostcreme med røget laks

Der er ikke mange ting, der kan få mit mundvand til at løbe som udsigten til indtag af laks og avocado - og det er netop, hvad der er på menuen i dag! ;-) Squash-nudlerne (også kaldet 'zoodles' - altså 'zucchini' + 'noodles') er vendt i en himmelsk creme lavet på avocado, skyr og hytteost. Øverst en gavmild portion røget laks (var heldig at finde to stykker datomærket filet royal i Netto til 10 kr.!) og søde cherrytomater. Velbekomme!



Squash-nudler i avocado-hytteostcreme med røget laks (2 personer):
  • 2 slanke squash
  • 1 rigtig stor (eller 2 mellemstor) moden avocado
  • 100 g skyr
  • 150 g hytteost
  • 1 spsk citronsaft + ekstra til nudlerne
  • 1 lille fed hvidløg, fintrevet/presset
  • salt
  • ca. 200 g røget laks
  • 10 cherrytomater
  • evt. et drys purløg til pynt
Lav nudler/strimler af squashene med en spiralizer eller bare med en kartoffelskræller. Vend med lidt citronsaft og et drys salt. Mos/blend avocadoen (der må godt være lidt klumper) og rør det med hvidløg, skyr, hytteost og citronsaft. Smag til med salt. Vend cremen i squash-nudlerne og skær laksen i mundrette stykker og tomaterne i halve eller kvarte. Anret nudlerne på to tallerkener og pynt med laks og tomater, evt. et drys purløg.
Server straks.










Ingen kommentarer:

Send en kommentar