onsdag den 2. marts 2016

Thai-inspireret kokossuppe med broccoli, sød kartoffel og ingefær

Her kommer en nem og hurtig suppe, som du kan føje til gruppen af opskrifter, du kan falde tilbage på, når overskuddet ikke lige er til de store bedrifter i køkkenet, men du trods alt godt kunne tænke dig et ordentligt måltid mad. Du kan desuden variere grøntsagerne efter beholdning og fx tilsætte gulerod, peberfrugt, sugarsnaps, eller hvad du nu har lyst til. Velbekomme :-) 



Thai-inspireret kokossuppe med broccoli, sød kartoffel og ingefær (3 personer):
  • 4-500 g sød kartoffel
  • 3 store fed hvidløg, hakekt
  • 1 spsk finthakket frisk ingefær
  • en halv, stor broccoli
  • 4 forårsløg
  • 0,5 liter vand
  • 1 bouillonterning
  • 1 dåse kokosmælk (ikke light)
  • 1 spsk sød chilisauce
  • saften af en limefrugt
  • salt
Skræl de søde kartofler og skær dem i små tern af ca. 1,5 x 1,5 cm. Kom dem i en gryde med hvidløg og ingefær og svits let i lidt olie. Tilsæt vand, bouillon, chilisauce og kokosmælk og bring det i kog. Skær imens broccolien i mundrette stykker og forårsløg i ringe af ca. 1 cm. Kom begge dele i gryden og lad det simre, til grøntsagerne er møre (ca. 5 minutter). Smag til med limesaft og salt.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar