søndag den 6. marts 2016

Vegetardeller med butterbeans og champignon

Disse vegetardeller (som faktisk endda er veganske!) har en fantastisk skøn og fyldig smag af champignoner og løg, og man savner på ingen måde kød. De mætter godt, og rester kan snildt tages med på madpakken! :-) Velbekomme.



Vegetardeller med butterbeans og champignon (ca. 8 stk.):

  • 1 stort løg
  • 250 g champignoner
  • 1 dåse butterbeans (eller kidneybønner eller kikærter)
  • 1,5 tsk timian
  • 1 tsk salt
  • et godt drys (citron)peber
  • 1 dl havregryn
Hak løget og svits det i olie i en lille gryde. Gør champignonerne i stand og skær dem i små stykker (fx i halve og derefter i tre-fire skiver). Kom dem i i gryden sammen med saltet og svits til de falder sammen og væden kommer ud af dem. Damp så meget væde væk som muligt.
Kom bønnerne i en lille røreskål og blend dem med en stavblender - lidt klumper er fint. Rør svampe-løgblandingen i de purerede bønner sammen med timian og tilsæt herefter havregryn. Lad farsen trække 5 minutters tid og steg den herefter som flade deller i olivenolie på en pande ved jævn varme ca. 5 minutter på hver side, eller til de er gyldenbrune. Server med en grøn salat og evt. med en yoghurtcreme eller lidt avocado.







1 kommentar:

  1. Rigtig fin opskrift. Jeg elsker vegetar deller og dine med smagen af champignon må og skal prøve :-)
    Ønsker dig en skøn dag.

    SvarSlet