torsdag den 12. maj 2016

Grønne asparges med avocadocreme og rugbrødschips

Her kommer en nem lille vegetarisk anretning, der samtidig er en god anledning til at få brugt resterne af dit tørre rugbrød på en lækker og appetitlig måde! God 'stop spild af mad'-stil. :-) Velbekomme.



Grønne asparges med avocadocreme og rugbrødschips (2 prs.):
  • 1 bundt grønne asparges
  • citronsaft
  • salt
  • 2 små modne avocadoer
  • 2 gode spsk skyr
  • 4 helt tynde skiver rugbrød (3-4 mm tykke)
  • olivenolie til pensling
  • 6-8 skiver gederulle eller 50 g gedefriskost, smuldret
Skær rugbrødsskiverne i mindre stykker og læg dem på en bagerist beklædt med bagepapir. Pensl let med olivenolie på begge sider og drys med lidt salt. Bag rugbrødschipsene ca. 15-20 minutter ved 175 grader, eller til de er sprøde og duftende. 
Bræk imens de træede ender af aspargesene og kog dem et par minutter i let saltet vand. Hæld vandet fra og dryp aspargesene med citronsaft. 
Mos avocadoerne med en gaffel og rør mosen med skyr. Smag til med salt og citronsaft. 
Anret asparges og avocadocreme dekorativt på to tallerkener sammen med gedeosten. Pynt med et par rugbrødschips og server resten af dem ved siden af. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar