søndag den 8. april 2012

4 slags hjemmelavede påskeæg

Hvad enten du ligger inde med en rest marcipan fra julekonfekten eller måske har en hel rulle, du aldrig fik taget hul på, er påskeægs-traditionen en kærkommen lejlighed til at få brugt noget af den himmelske masse - og måske andre rester af lækkerbiskener?

Man kan selvfølgelig lave den helt simple udgave med simpelthen at trille sin marcipan i æggeformede kugler og overtrække dem med chokolade....
Meeeen man kan altså også lege lidt med det og tilsætte forskellige fyld og smagsgivere til sin marcipan (især hvis den måske er blevet lidt tør i kanten!)
Jeg legede lidt med det i går og endte med disse fine størrelser: 




Princippet er meget enkelt, at ingredienserne æltes sammen med marcipan, formes til æg og dyppes i chokolade. 
For at kende forskel på dem, kan man fx pynte med forskellige nødder eller, som på billedet ovenfor, med nougat-strimler.

Til 5 æg af en slags brugte jeg cirka 4 cm af marcipanrullen.


Herunder finder du 4 ideer til at give dine påskeæg lidt ekstra!



... med citrus, kokos og vanille

(1 tsk fintrevet citronskal, 1 tsk citronsaft, 1 spsk kokosmel, 1 tsk vanillesukker, evt. lidt flormelis, hvis konsistensen er for blød)


...Med rom, rosiner og valnødder

(1½ spsk grofthakkede rosiner, 1 spsk rom, 1 spsk grofthakkede valnødder)


... Med brombær og nougat

(1 spsk brombærmarmelade, nougat i cm-tern.)
OBS. Her æltes marmeladen sammen med marcipanen, mens nougatternene trilles ind i midten af ægget.


... Med cognac og nougat

(½ spsk cognac (eller anden spiritus, nougat i tern)
OBS. Her trilles marcipanen i kugler, der trykkes flade og pensles med spiritusen. Så lægges et stykke nougat på hver anden marcipanbund, hvorefter de resterende bunde lægges oven på. Luk æggene i kanterne ved at presse dem sammen.


Glædelig påske! :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar