mandag den 23. juli 2012

Wokgrøntsager med peanutbuttersauce

Efterhånden kan man jo få nogle ganske hæderlige grøntsagsblandinger på frost i supermarkederne, og det er jo rart, hvis man har en lidt doven eller travl aften, hvor man gerne vil skippe snitte/hakke-delen af madlavningen! 
Her er et bud på, hvordan det, der til gengæld nemt kan gå hen og blive lidt kedeligt, kan piftes lidt op: en god sauce! ;)



Du skal bruge (1 prs.):
  • 1 pose frosne wokgrøntsager
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • Karry
  • Salt
  • 1 spsk tomatpuré
  • 1 spsk peanutbutter
  • ca. 3/4 dl vand
  • ½ tsk honning/sukker/farin
  • 1 knsp. stødt ingefær
Svits wokgrøntsagerne på panden med det ene fed hvidløg, og smag til med salt og karry.
Svits imens det andet fed hvidløg i lidt olie i en lille gryde/kasserolle, og tilsæt tomatpuré, vand og peanutbutter. Rør til en jævn sauce og lad det simre lidt. Smag til med honning og ingefær, evt. en smule salt, hvis du synes.
Server oven på wokgrøntsagerne med ris - eller som jeg (der synes, det er træls at koge ris til 1 person!) med et par havreklatkager:
  • 3/4 dl fine havregryn
  • 1 spsk mel
  • ½ dl yoghurt
  • ½ dl mælk
  • ½ tsk bagepulver
  • salt
Rør ingredienserne sammen og lad dem stå på køl, mens du laver den øvrige mad. Sæt så 4 små pandekager på panden (med smør) med en ske og steg ved jævn varme et par minutter på hver side.

Velbekomme! :)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar