søndag den 22. juli 2012

Panderistede kantareller med hvidløg og chevre

Forleden tog jeg og mine forældre på kantareljagt, og det var et sandt eventyr, der bragte denne lækre (for)ret på menuen:



Den er ganske simpel og hurtig at tilberede, og så smager det bare fantastisk!

Du skal bruge:
  • Kantareller
  • Smør
  • Hvidløg, presset
  • Salt
  • Smuldret frisk chevre (gedeost), alternativt (gede)feta
  • Godt (groft) brød
  • Evt. lidt purløg eller persille
Vi havde nok ca. 400 g kantareller, som jeg stegte i ca.´10 g smør sammen med 1 fed hvidløg. Mængden af ost er nok en smagssag! ;) Men i den portion var der en god forret til 3 personer.

Start med at smelte smørret på en stegepande og rist kantarellerne (evt. af flere omgange). De afgiver meget væde, som du med fordel kan hælde fra, så svampene bliver stegt og ikke kogt. Når de er ved at være klar, tilsætter du hvidløg og lige inden servering, smages til med salt.
Arranger svampene portionsvis med brød og top med chevre og evt. lidt grønt.

Bon appetit! :)




2 kommentarer:

  1. Hejsa, det lyder vel nok lækkert. Hvad for en slags pande bruger du? Jeg har netop oplevet at mine blev bløde. Og hvor længe og på hvor høj varme steger du kantarellerne?
    Br Joanna

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er også bare super lækkert! :)
      Jeg brugte bare en almindelig stegepande. Svampe bliver vel altid bløde ved tilberedning (?), så tror ikke du har gjort noget galt! ;) Tilberedningstiden afhænger af svampenes størrelse, men disse bittesmå nogle fik måske 3 minutters tid på panden ved jævn varme. Håber det var svar nok! :)

      Slet