fredag den 25. januar 2013

Luksusburger mit alles

Kæresten havde bestilt burger til aftensmad på sin fødselsdag, og så kan man jo lige så godt gøre det ordentligt, når det nu endelig skal være. Her kommer derfor opskriften på en rigtig luksusburger med lækre hjemmebagte burgerboller og diverse tilbehør. Velbekomme! :)



Burgerboller (ca. 8 stk.):
  • ½ pakke gær
  • 4 dl mælk
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk honning
  • 2 tsk salt
  • 150 g fine havregryn
  • ca. 500-600 g hvedemel
  • Æg til pensling
  • Pynt: (sorte) sesamfrø eller diverse kerner
Lun mælken og rør gær, honning og salt ud heri. Rør olie og havregryn i og derefter mel lidt af gangen. Saml dejen og vælt den ud på køkkenbordet. Ælt den godt og undgå at tilsætte for meget mel. Stil dejen til hævning ved stuetemperatur i 1-1½ times tid.
Form til flade boller og lad dem efterhæve 30 minutter. Pensl med æg og drys med sesamfrø. Bag bollerne ca. 15 minutter ved 200 grader.




Ellers:
  • Oksefars (rør evt. et æg i farsen for større medgørlighed ved formning til bøffer)
  • Hytteost-guacemole (find opskriften her)
  • Tomater
  • Løgringe
  • Ost
  • Ketchup
  • Salat (vi brugte frisk spinat)
  • Bagte kartoffelbåde med paprika
  • Hvidløgsmayo til kartoflerne: ca. 1 dl mayo rørt med 3 bagte hvidløgsfed, 1-2 tsk citronsaft og ca. 1 spsk sød chilisauce




2 kommentarer:

  1. Åha, hvor sér det dog godt, hjemmelavede burger er et hit :D

    - Anne

    SvarSlet