lørdag den 26. januar 2013

Spinatsalat med granatæble og fårefeta

Her kommer en smuk og enkel salat, der passer som tilbehør til de fleste retter. Fårefetaen har jeg købt i en arabisk forretning og jeg ved man også kan købe det i fx Bazar Vest her i Aarhus. Men ellers kan man også sagtens bruge almindelig feta. Velbekomme! :)Spinatsalat med granatæble og fårefeta:
 • ca. 1 liter frisk spinat
 • 1 stort æble
 • ca. 1½-2 dl granatæblekerner (granatæbler varierer utroligt meget i størrelse, så derfor denne angivelse, der svarede til bare halvdelen af kernerne i mit gigantisk granatæble!)
 • ca. 50 g fårefeta eller anden god feta
Skyl spinat og skær æblet ud i kvarte skiver.
Flæk granatæblet og bræk det i mindre stykker for at vrikke de røde kerner ud af skallen.
Anret spinat, æblestykker og granatæblekerner skiftevis i tynde lag i en salatskål. (På denne måde undgår du at al frugten ligger i bunden og spinaten i toppen, som det har tendens til, når man forsøger at vende en spinatsalat sammen.)
Skær eller smuldr fetaen i mindre stykker og fordel den øverst på salaten.
3 kommentarer:

 1. Uhhmm, jeg skal have gæster i aften så tak for opskriften. Laver du dressing til eller er den bare "rå" ?

  SvarSlet
 2. Selv tak - den er nemlig rigtig flot at servere for gæster! Jeg spiste den vist bare 'rå', som du siger, men hvis man synes, kan man også vende en olie-eddike/balsamicodressing. Den må nok dog bare ikke være alt for syrlig, fordi både æblerne og granatæblekernerne er lidt syrlige. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror vi tager den "rå" du har ret der kan nemt blive for mange smage og for meget syre der forstyrrer.

   Slet