mandag den 28. januar 2013

Speltsalat med peanutbutterdressing og squash

De fleste speltsalater spises 'tørre' eller måske bare vendt i en olie-eddike/citrondressing. Her kommer en speltsalat vendt i en lækker peanutbutterdressing, der også ville være lækker til fx forårsruller. Spis den som tilbehør, som ret i sig selv eller på madpakken!



Speltsalat med peanutbutterdressing og squash (hovedret til to):

  • 2 dl speltkerner
  • 4 dl vand
  • salt
  • 1 squash
  • 1 stort æble
  • 1 snackpeber
  • 1 håndfuld peanuts
  • 2 gode spsk peanutbutter
  • 3/4 spsk soya
  • 1 tsk frisk, revet ingefær
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1 tsk honning
  • 1-2 spsk vand
Kog speltkernerne i vandet ca. 15 minutter og kom lidt salt i.
Skær imens squash, æble og snackpeber ud, som du foretrækker dem og hak peanuts groft. Rør de resterende ingredienser sammen til en dressing og juster salt/syrlighed/sødme. Den må gerne være ret kraftig i smagen som modspil til den lidt vandede squash.
Vend de kogte speltkerner med squashstykkerne. Rør dressingen i og siden snackpeber og æblestykker. Top salaten med peanuts.

Velbekomme! :)




Ingen kommentarer:

Send en kommentar