Æblecrumble med marcipantern (ca. 5 personer):
- 2 store æbler (eller 3 almindelige)
- 1 tsk ingefær
- 1 tsk kardemomme
- 1 tsk kanel
- 150 g + 75 g (kold) marcipan
- 50 g smør
- 75 g rørsukker
- 50 g mandler
- 50 g havregryn
Smuldr smørret i havregrynene og rør herefter sukker i. Hak mandlerne groft og riv 150 g marcipan. Vend begge dele i smulderet. Skær æblerne i ca. 8 både hver (behold bare skrællen på) og læg dem tæt i et tærtefad eller ildfast fad. Drys med ingefær, kanel og kardemomme. Skær de 75 g marcipan i tern af ca. 1 cm og fordel dem på æblerne. Drys til sidst crumblen over og bag tærten ca. 20 minutter ved 200 grader.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar