onsdag den 13. marts 2013

Cremet polenta og svampestuvning med hvidvin

Vinteren har endnu ikke helt sluppet sit tag i os, så her kommer en vinterlig svampestuvning i en herlig sauce med hvidvin serveret på en cremet udgave af polenta, der minder en smule om kartoffelmos. Velbekomme! :)



Cremet polenta og svampestuvning med hvidvin (2-3 personer):

  • 2 løg
  • 2 store fed hvidløg
  • 4-500 g (gerne blandede) svampe
  • 1 stilk bladselleri
  • 1 glas hvidvin
  • 1½ spsk ketchup
  • 1 god spsk skyr eller cremefraiche
  • Jævning: 1 spsk majsstivelse eller hvedemel rørt ud i 1 spsk koldt vand
  • smør til svitsning
  • salt
---
  • ½ liter vand
  • 2 dl polentagryn
  • 1 dl mælk
  • 1 dl fintrevet pecorino eller parmesan
  • 2 tsk oregano
Skær løgene i kvarte ringe og hvidløgsfedene i tynde skiver. Svits begge dele i en klat smør. Skær svampene i kvarte og bladsellerien i tyndskiver og kom begge dele ned til løgene. Svits et par minutter og tilsæt hvidvin. Lad det simre lidt og rør så jævningen i. Lad det koge op og tykne og smag så til med skyr, ketchup og salt.
Til polentaen bringes vandet i kog, hvorefter polentagrynene hældes i under omrøring med et piskeris. Skru ned for varmen og bliv ved med at røre til polentaen stivner i en tyk grød (pas på fingrene - det sprutter!). Tag gryden af varmen og lad polentaen stå et par minutter og tykne. Rør så mælk og ost i, smag til med salt og varm igennem. Virker det for tykt, kan du tilsætte lidt mere mælk. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar