lørdag den 16. marts 2013

Broccomole og limemarinerede tigerrejer

Broccomole er, som navnet antyder, en guacemole - lavet på broccoli i stedet for avocado. Det kan være en fin erstatning for 'den ægte vare', hvis man skal bruge en større portion, eller bare trænger til lidt afveksling. Vi spiste den på en gang pasta sammen med nogle lækre citrus-limemarinerede kæmperejer. Velbekomme!



Broccomole: 
  • 1 broccoli
  • 2 fed hvidløg
  • 3 spsk skyr, græsk yoghurt eller cremefriache
  • ½ spsk lime/citronsaft
  • 1 spsk olivenolie
  • salt
Skær broccolien i mindre stykker og kog dem helt møre sammen med hvidløgsfedene (hele). Hæld alt vandet fra og lad broccolien køle af (du kan evt. fremskynde processen lidt ved at overhælde den med koldt vand). Kom så broccoli og hvidløg i blenderen med skyr og limesaft og blend til en glat konsistens. Smag til med salt og syrligt.



Limemarinerede tigerrejer (2 personer):
  • ca. 150 g tigerrejer
  • saften af ½ stor lime
  • 3/4 spsk citrongræssirup (alternativt (citron)honning)
  • ½ spsk soya
  • ½ tsk stødt ingefær
Tø rejerne op og pisk de resterende ingredienser sammen til en marinade. Hæld den over rejerne og lad dem trække ½-1 time på køl. Vend lidt i dem et par gange undervejs. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar