Kikærte-gulerodsdeller (ca. 10 stk.):
- 250 g kogte kikærter
- 300 g gulerødder
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 tsk karry
- 2 tsk spidskommen
- 2 spsk tahin
- 1 spsk citron
- 50 g peanuts eller mandler, blendet til rasp (kan evt. erstattes med 2 spsk grahams/fuldskornsmel)
- salt
Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre (men ikke helt udkogte!) i letsaltet vand og hak imens løg og hvidløg fint. Hæld vandet fra gulerødderne og blend dem groft med kikærter, krydderier, løg og hvidløg med en stavblender - der må godt være lidt klumper. Rør de resterende ingredienser i og smag til med salt. Form 'farsen' til flade deller og steg dem i olivenolie ved jævn varme 3-4 minutters tid på hver side.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar