Spinatgratin med ost (2-3 personer):
- 1 pose (600 g) helbladet, frossen spinat
- 2 store fed hvidløg
- 1 stor snackpeber
- 1½ tsk salt
- peber
- ½ tsk muskat
- 1 dl revet parmesan eller pecorino, løspakket
- 3 æg
- 1 3/4 dl mælk
- 1 dl grahamsmel el.lign.
- ½ dl havregryn
- ca. 50 g gorgonzola eller god feta
Tø spinaten op i en gryde og damp overskydende væde væk. Klip lidt i den med en køkkensaks, så den ikke er alt for grov. Hak imens hvidløg fint og skær snackpeberen i korte strimler. Pisk æg, mælk, mel og gryn sammen i en stor skål og tilsæt krydderier og parmesan/pecorino. Vend snackpeber i den dampede spinat og vend dette i æggemassen. Kom det hele i et ildfast fad, evt. beklædt med bagepapir og fordel gorgonzola/feta i store klumper på toppen. Bag spinatgratinen ved 200 grader i 30 minutter og server med godt brød eller ris og en frisk salat.
Ser lækkert. Det skal jeg vist prøve at lave i aften :-)
SvarSlet