søndag den 5. maj 2013

Paleo Fried Rice

Denne kalorielette fried rice, der bruger blomkåls'ris', er smækfuld af smag, og man lægger vitterlig ikke mærke til den lille forskel i ingredienslisten! Lav den mild eller mere spicy efter din smag og guf løs med god samvittighed. ;)



Paleo Fried Rice (2-3 personer):
  • 1 løg
  • 1 spsk fintrevet/hakket frisk ingefær
  • 2 store fed hvidløg
  • 3 gulerødder
  • 3 stilke bladselleri
  • 1 squash
  • 1 blomkål
  • 1½ spsk citron- eller limesaft
  • 2 spsk soya
  • 1½ spsk ketchup
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk karry + spidskommen + koriander
  • evt. ½ tsk chiliflager eller 2 tsk finthakket frisk chili
  • ½ tsk honning
  • 1 stor avocado
  • 1 æble
  • Pynt: frisk persille eller koriander
Skær blomkål (inkl. det meste af stokken) i grove stykker og kom dem i blenderen af to-tre omgange. Blend 1 sekund ad gangen til du opnår ris-lignende struktur og kom dem så i en mikroovnfast skål. Giv blomkålsrisene 2 minutter ved fuld effekt.
Hak løget fint og svits det i olivenolie med lidt salt. Riv hvidløg og ingefær fint og skær gulerødder og squash i halve skiver. Kom det ned til løget og svits 4 minutters tid. Skær imens bladselleri i tynde skiver og tilsæt dem. Rør citronsaft, soya, ketchup, krydderier og honning sammen i en lille skål. Når grøntsagerne er ved at være stegt, men stadig har bid vendes blomkålsris og dressing forsigtigt i. Varm igennem og smag evt. til med mere salt. Server i et fad og pynt med friske krydderurter.
Server med skiver af avocado og æble.




2 kommentarer:

  1. Uha det lyder lækkert! det skal prøves i aften :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var altså også bare smadder lækkert! :)

      Slet