Butternut squash-suppe med tahin (2 personer):
- ca. 500 g butternut squash (vægt uden skræl)
- ca. 2 dl kogevand
- 2-3 fed hvidløg
- 2 spsk tahin
- 2 spsk æblecidereddike (alternativt saften af ca. en halv citron)
- 1 dl kærnemælk eller yoghurt (kan evt. udelades)
- salt
- Hytteost til servering
- evt. lidt frisk persille eller timian
Skær butternut squahen i store tern og kog dem møre sammen med hvidløgsfedene (i lidt mindre stykker), ca. 15-20 minutter. Hæld det meste af kogevandet fra, så der er ca. 2 dl tilbage. Purér suppen med en stavblender og rør tahin, eddike og kærnemælk i. Smag til med salt (suppen kan tage en hel del! Ca.3-4 tsk) og server med en klat hytteost og evt. lidt persille eller timian.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar