Galette med friske figner, blåskimmelost og valnødder:
- 1 dl rugmel
- 1 dl sigtemel
- 1 dl grahamsmel
- 0,5 tsk salt
- 3 spsk yoghurt
- 6-7 spsk vand
- et halvt bæger (125 g) ricotta
- 1 lille æg
- 6 friske figner
- 1,5-2 spsk balsomiceglaze
- 60 g danablu eller anden hård blåskimmelost
- 1 håndfuld valnødder, brækket i mindre stykker.
- rosmarin
Bland de tre slags med og salt. Rør yoghurt og vand i saml til en fast dej, ikke alt for tør, men heller ikke alt for klistret.
Rør ricottaen sammen med ægget og et drys salt i en skål. Skær fignerne i halve og smuldr blåskimmelosten.
Rul dejen ud i ca. 30 cm i diameter og læg dem på en bageplade med bagepapir. Smør ricottaen ud på bunden, idet du lader der være en bar kant på ca. 3 cm hele vejen rundt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar