tirsdag den 9. september 2014

Galette med friske figner, blåskimmelost og valnødder

De friske figner er landet i butikkerne og det skal naturligvis udnyttes! Forleden lavede jeg således denne overdådige galette (en rustik tærte bagt uden tærteform) med figner på en bund af ricotta toppet med balsamicoglaze, danablu og valnødder. Sikke en fest! :)



Galette med friske figner, blåskimmelost og valnødder:
  • 1 dl rugmel
  • 1 dl sigtemel
  • 1 dl grahamsmel
  • 0,5 tsk salt
  • 3 spsk yoghurt
  • 6-7 spsk vand
  • et halvt bæger (125 g) ricotta 
  • 1 lille æg
  • 6 friske figner
  • 1,5-2 spsk balsomiceglaze
  • 60 g danablu eller anden hård blåskimmelost
  • 1 håndfuld valnødder, brækket i mindre stykker.
  • rosmarin
Bland de tre slags med og salt. Rør yoghurt og vand i saml til en fast dej, ikke alt for tør, men heller ikke alt for klistret. 
Rør ricottaen sammen med ægget og et drys salt i en skål. Skær fignerne i halve og smuldr blåskimmelosten.
Rul dejen ud i ca. 30 cm i diameter og læg dem på en bageplade med bagepapir. Smør ricottaen ud på bunden, idet du lader der være en bar kant på ca. 3 cm hele vejen rundt. 
læg fignerne ovenpå og dryp balsamicoglazen henover. Drys gavmildt med rosmarin og top med blåskimmelosten. Fold kanterne af dejen op om fyldet og bag galetten ca. 25-30 minutter ved 200 grader. Ved servering toppes med valnødder. Pynt evt. med friske rosmarinkviste.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar