Lowcarb blomkålstærtebund med fyld af ricotta og friske tomater (3 personer):
- 500 g blomkål
- 250 g broccoli
- 4 spsk kværnede hørfrø (jeg bruger min kaffekværn)
- 8 spsk vand
- 1 tsk salt
- 3 spsk husk
- 2 spsk tørristede sesamfrø (de smager af meget mere på den måde!)
- 6 spsk yoghurt
- 1 bæger (250 g) ricotta
- 65 g skyr
- 0,5 tsk salt
- en squeeze citronsaft
- 1 fed hvidløg
- 1/4 tsk stødt muskatnød
- 4 solmodne tomater
- frisk basilikum til pynt
Sæt de kværnede hørfrø i blød 5 minutters tid i vandet i en lille skål. Skær imens blomkål og broccoli i lidt mindre stykker og kør dem til risstruktur i blenderen. Kom dem i en stor skål og rør godt sammen med hørfrøslim og yoghurt. Tilsæt salt, ristede sesamfrø og husk og bland godt. Kom 'dejen' i en velsmurt stor tærteform og tryk den godt sammen og prøv at forme en kant hele vejen rundt. Bag bund ved 190 grader i ca. 35-40 minutter.
Rør imens ricottaen med skyr, fintrevet/hakket hvidløg og muskatnød og smag til med lidt salt og citronsaft. Skær tomaterne i skiver.
Lad den færdige tærtebund køle let af og smør ricottacremen ud over den. Fordel tomatskiverne i et pænt mønster ovenpå og pynt med lidt frisk basilikum. Server med en frisk salat.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar