søndag den 21. september 2014

Grønkålssalat med gule beder, linser og syltede rødløg

For tiden kan man få beder i alle mulige farver i Kvickly; røde, gule og stribede. Jeg købte en portion af de gule, som foruden at være utroligt lækre (det understregede kæresten flere gange) også er meget smukke i en salat som denne med grønkål, linser og pink syltede rødløg. Velbekomme! :)



Grønkålssalat med gule beder, linser og syltede rødløg (middagsret til 3):
  • 1,5 dl grønne linser
  • ca. 200 g grønkål (klargjort vægt uden stilke)
  • 800 g gule beder (vægt før trimning og skrælning)
  • 1 syrligt æble
  • 2 gode spsk olivenolie
  • 2 gode spsk æblecidereddike
  • 3 tsk dijonsennep
  • 0,5 tsk salt
  • peber
  • syltede rødløg ad libitum (opskrift her)
Kog linserne møre i letsaltet vand, ca. 15 minutter. Fjern stilke, toppe og evt. mærker på de gule beder og skær dem i halve eller kvarte efter størrelse med skrællen på. Kog dem ligeledes møre i letsaltet vand, ca. 20-25 minutter. Hak grønkålen fint og pisk olie, eddike, sennep, salt og peber sammen til en dressing og vend den i grønkålen. Vend de kogte rødbeder og linser i og server med syltede rødløg. 






Ingen kommentarer:

Send en kommentar