Grønkålssalat med gule beder, linser og syltede rødløg (middagsret til 3):
- 1,5 dl grønne linser
- ca. 200 g grønkål (klargjort vægt uden stilke)
- 800 g gule beder (vægt før trimning og skrælning)
- 1 syrligt æble
- 2 gode spsk olivenolie
- 2 gode spsk æblecidereddike
- 3 tsk dijonsennep
- 0,5 tsk salt
- peber
- syltede rødløg ad libitum (opskrift her)
Kog linserne møre i letsaltet vand, ca. 15 minutter. Fjern stilke, toppe og evt. mærker på de gule beder og skær dem i halve eller kvarte efter størrelse med skrællen på. Kog dem ligeledes møre i letsaltet vand, ca. 20-25 minutter. Hak grønkålen fint og pisk olie, eddike, sennep, salt og peber sammen til en dressing og vend den i grønkålen. Vend de kogte rødbeder og linser i og server med syltede rødløg.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar