Mørbrad i safranflødesauce med appelsin og blomkålsris (2-3 personer):
- 1 svinemørbrad (500 g)
- 2 (rød)løg
- 3 store gulerødder
- 2,5 dl god appelsinjuice, gerne en lidt syrlig af slagsen
- 1,5 dl piskefløde
- 1 g safran
- 1 tsk spidskommen
- 0,5 tsk kanel
- salt og peber
- 1 stort blomkål
- 2-3 spsk grofthakket persille
- 2 spsk saltede peanut
- 3-4 små blommer
- 1 spsk olivenolie
Skær løgene i tynde både og svits dem i lidt olie i en stor gryde. Kør mørbraden ved løgene og brun den på alle sider. Skær Gulerødder i grove stykker og kom dem i gryden sammen med appelsinjuice, fløde safran, spidskommen og kanel. Bring det i kog, skru ned for varmen og lad dem simre under låg 35-40 minutters tid. Tag mørbraden op af gryden og skær den i tykke skiver og læg dem ned i saucen igen. Smag til med salt og peber og varm igennem.
Mens mørbraden simrer skæres blomkålen i mindre stykker og køres til risstruktur i blenderen. Vend med olivenolie og smag til med salt og peber. Skær blommerne i tynde både og vend dem i blomkålen sammen med persille og top med peanuts.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar