fredag den 3. oktober 2014

Sunde chokolade-kaffe-cheesecakebars

Jeg er blevet lidt bidt af at lave sunde cheesecake (læs: som jeg kan spise til morgenmad! ;) ), så her kommer endnu en. Denne gang med chokolade- og kaffesmag og en blød kanelkage-agtig bund. Nyd den som den er eller med et drys lakrids, hvis du er på den vogn! ;) Velbekomme!



Sunde chokolade-kaffe-cheesecakebars (8 stk.)
  • 100 g overmoden banan
  • 1 stor spsk husk
  • 1 spsk kanel
  • 3 spsk/10 g pofiber (kan erstattes af kokosfibre)
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk salt
  • 150 g ricotta
  • 350 skyr
  • 3 små æg
  • 25 g kakao
  • 3 tsk instantkaffepulver (kan evt. udelades)
  • 1 knsp. vanillepulver
  • sødemiddel efter smag eller svarende til ca. 120 g sukker (jeg brugte Isis Perfect Sød)
Purér bananen med en stavblender og rør mosen med kanel, husk og pofiber. Tilsæt bagepulver og salt og fordel dejen i en smurt bageform (jeg bruger en der er ca. 15x22 cm). Forbag bunden ved 200 grader i 8-10 minutter, mens du forbereder fyldet. 
Pisk ricotta, skyr og æg grundigt og rør kakao, instantkaffepulver, vanille og sødemiddel i. Hæld massen på dne forbagte bund og bag kagen ved 180 grader i 30-35 minutter, eller til den virker fast. Kagen skal stadig være en smule blævrende i midten, hvis du ryster på fadet. Lad den køle helt af på køkkenbordet i formen og dæk den så med film og stil den i køleskabet 3-4 timer eller natten over. 
Kagen holder sig fint på køl i 3-4 dage.








2 kommentarer:

  1. Den variant havde jeg aldrig hørt om før... Og så ligefrem til morgenmad?!? Ja tak...

    SvarSlet