Sunde chokolade-kaffe-cheesecakebars (8 stk.)
- 100 g overmoden banan
- 1 stor spsk husk
- 1 spsk kanel
- 3 spsk/10 g pofiber (kan erstattes af kokosfibre)
- 1 tsk bagepulver
- 1/4 tsk salt
- 150 g ricotta
- 350 skyr
- 3 små æg
- 25 g kakao
- 3 tsk instantkaffepulver (kan evt. udelades)
- 1 knsp. vanillepulver
- sødemiddel efter smag eller svarende til ca. 120 g sukker (jeg brugte Isis Perfect Sød)
Purér bananen med en stavblender og rør mosen med kanel, husk og pofiber. Tilsæt bagepulver og salt og fordel dejen i en smurt bageform (jeg bruger en der er ca. 15x22 cm). Forbag bunden ved 200 grader i 8-10 minutter, mens du forbereder fyldet.
Pisk ricotta, skyr og æg grundigt og rør kakao, instantkaffepulver, vanille og sødemiddel i. Hæld massen på dne forbagte bund og bag kagen ved 180 grader i 30-35 minutter, eller til den virker fast. Kagen skal stadig være en smule blævrende i midten, hvis du ryster på fadet. Lad den køle helt af på køkkenbordet i formen og dæk den så med film og stil den i køleskabet 3-4 timer eller natten over.
Årh!!!
SvarSlet- Anne
Den variant havde jeg aldrig hørt om før... Og så ligefrem til morgenmad?!? Ja tak...
SvarSlet