Appelsin- og hvidløgsmarineret mørbradfad med rosmarin og fennikel (ca. 3 personer):
- 1 økoappelsin, saft og skal
- 2-3 fed hvidløg
- 1,5 spsk olivenolie
- 1,5 tsk æblecidereddike
- 1 tsk salt
- 1 tsk rosmarin
- 1 svinemørbrad, 500 g (kalv kan sikkert også sagtens bruges)
---
- 2 fennikel
- 1,5 dl fløde
- 1 stor appelsin (eller ca. 1 dl appelsinjuice)
- salt
Riv appelsinskallen fint og pres saften ud i en lille skål. Rør olie, fintrevet hvidløg, eddike og salt i og kom marinaden i en frostpose sammen med mørbraden. Læg den på køl et par timer eller hele dagen.
Ved tilberedning skæres de to fennikel i tynde både og lægges i et ildfast fad. Pres appelsinen henover og hæld fløden vend. Giv det et godt drys salt og vend rundt i det. Læg den marinerede mørbrad ovenpå og bag ca. 1 time ved 200 grader. Vend mørbraden halvvejs inde i bagetiden. Skær den færdige mørbrad i tykke skiver og server med (blomkåls)ris og en frisk rødkålssalat.
Hi, Jeg vil gerne sige dig mange tak, fordi du har min blog Kødfrifredag på din side. Jeg skal blot lige fortælle, at jeg har fået en helt ny side: www.kirsenskaarup.dk - stadig med masser af grønne opskrifter.
SvarSletKh kirsten