Appelsinsnegle med saltkaramel og mandler (16 stk.):
- 25 g gær
- 3 dl mælk
- 1 spsk honning
- 1,5 tsk salt
- 2 dl juice (jeg brugte 1 dl. æblejuice og 1 dl appelsin)
- saft og skal af to små økoappelsiner
- 2 dl havregryn
- ca. 10 dl hvedemel
- ca. 1,5 dl tyktflydende saltkaramelsauce (der findes masser af opskrifter på nettet, fx denne)
- en stor håndfuld mandler (ca. 50 g), grofthakkede
Lun mælken i mikroovnen og rør gær, salt og honning herudi. Riv det yderste lag af appelsinskallen fint og pres saften ud af appelsinerne. Kom begge dele i gærblandingen sammen med juice. Rør havregryn i og derefter melet lidt ad gangen. Du skal ende med en let klistret, men håndterbar dej. Led den hæve med et viskestykke over i 1,5 times tid.
Vend dejen ud på et meldrysset bord og ælt den hurtigt. Rul den til en ca. 40 cm lang tyk pølse og rul den ud i en rektangulær plade af ca. 2 cm tykkelse. Smør karamelsaucen ud herpå og drys med mandlerne i en stribe på midten (på langs). Skær i ca. 16 tykke skiver og læg dem i et ovnfast fast foret med bagepapir efterhånden, som du skærer dem af. Bag ved 200 grader i ca. 20 minutter og server lune!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar