onsdag den 3. december 2014

Appelsinsnegle med saltkaramel og mandler

Vi er helt tossede med saltkaramel herhjemme for tiden, og nu var det sådan, at jeg havde en god rest saltkaramelsauce stående i køleskabet, som desværre var krystalliseret noget (vistnok fordi jeg rørte i den under tillavningen!). Nå, men karamelsaucen røg altså i som fyld i disse helt vidunderlige bløde snegle med appelsinskal, øjøjøj! Velbekomme ;)




Appelsinsnegle med saltkaramel og mandler (16 stk.):
  • 25 g gær
  • 3 dl mælk
  • 1 spsk honning
  • 1,5 tsk salt
  • 2 dl juice (jeg brugte 1 dl. æblejuice og 1 dl appelsin)
  • saft og skal af to små økoappelsiner
  • 2 dl havregryn
  • ca. 10 dl hvedemel
  • ca. 1,5 dl tyktflydende saltkaramelsauce (der findes masser af opskrifter på nettet, fx denne)
  • en stor håndfuld mandler (ca. 50 g), grofthakkede
Lun mælken i mikroovnen og rør gær, salt og honning herudi. Riv det yderste lag af appelsinskallen fint og pres saften ud af appelsinerne. Kom begge dele i gærblandingen sammen med juice. Rør havregryn i og derefter melet lidt ad gangen. Du skal ende med en let klistret, men håndterbar dej. Led den hæve med et viskestykke over i 1,5 times tid.
Vend dejen ud på et meldrysset bord og ælt den hurtigt. Rul den til en ca. 40 cm lang tyk pølse og rul den ud i en rektangulær plade af ca. 2 cm tykkelse. Smør karamelsaucen ud herpå og drys med mandlerne i en stribe på midten (på langs). Skær i ca. 16 tykke skiver og læg dem i et ovnfast fast foret med bagepapir efterhånden, som du skærer dem af. Bag ved 200 grader i ca. 20 minutter og server lune!









Ingen kommentarer:

Send en kommentar