Fiskesuppe med kokosmælk og karry (ca. 3 personer):
- 300 g mørksejfilet eller anden hvid fisk (rødspætte, kulmule, lyssej, torsk etc.), skåret i tern
- 1 broccoli
- 3 store gulerødder
- 2 stængler bladselleri
- 2 store fed hvidløg
- 6 dl vand
- 1 bouillonterning
- 1 dåse kokosmælk
- 2 spsk mild karry
- 3 tsk stødt ingefær
- 1 tsk paprika
- 2 spsk mangochutney
- salt
Skær broccolien i mundrette stykker, bladselleri i tynde skiver og gulerødder i halve skiver. Svits alle tre dele i en smule olie i en stor gryde 3-4 minutter og tilsæt så finthakket hvidløg. Hæld vand og kokosmælk ved og tilsæt bouillonterningen. Bring det i kog og rør krydderierne i. Lad det simre 5-8 minutters tid, eller til grøntsagerne er næsten møre. Smag til med mangochutney og salt og vend så fisken i. Kog yderligere 5 minutter og vær forsigtig med at røre for meget rundt i suppen, så fiskestykkerne bevares bedst muligt. Server med godt brød og evt. et klat cremefraiche.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar