Kålpizza med røget mørbrad, jordskok og blå ost (1 person)
- ca. 200 g hvidkål (eller spidskål)
- 2 bægre (pasteuriserede) æggehvider (svarende til 2,5 æggehvide)
- 2,5 spsk husk
- 1 tsk salt
- 2 spsk skyr el.lign.
- ca. 60 g røget mørbrad (alternativt bacon, serrano, spegeskinke etc.)
- ca. 25 g mild blåskimmelost (jeg brugte Prèsident Le Bleu)
- 1 jordskok på størrelse med en golfkugle
Skær kålen i grove stykker og puls dem i blenderen/minihakkeren til de er helt finthakkede. Rør sammen med æggehvider, skyr, salt og husk og bred massen ud til fodboldstørrelse på en bageplade med bagepapir. Forbag bunden i en forvarmet ovn ved 200 grader i 10 minutter. Gør imens fyldet klar: skær kød, ost og jordskok i tynde skiver. Fordel dem på den forbagte pizzabund og bag yderligere 10-15 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar