Grønkålssalat med bagt butternut squash, bacon og balsamico-stegte pærer (måltid til 2):
- ca. 200 g grønkål
- 1 stor butternut squash
- 1 spsk + 1 spsk olivenolie
- 1 spsk æblecidereddike
- salt
- 1 tsk rosmarin
- 4 små pærer (jeg brugte sorten conference)
- 1 lille spsk balsamicoglaze
- 125 g bacon i skiver
- 200 g hytteost
Skræl butternut squashen og skær den i mundrette tern. Vend med 1 spsk olie i en bradepande beklædt med bagepapir og drys godt med salt og rosmarin. Bag dem ca. 20 minutter ved 200 grader, eller til de er møre.
Skær pærerne i tynde både og steg dem 5 minutters tid i en anelse olie på panden. Dryp balsamicoglazen over og vend godt rundt. Tag panden af varmen og gem pærerne i en skål. Skyl panden og steg baconen sprød herpå. Læg baconskiverne til afdrypning på en tallerken foret med køkkenrulle og bræk dem i stykker, når de er kølet af.
Skær den grove stængel fra grønkålen og hak resten af bladene fint. Kom i et stort salatfad. Pisk 1 spsk olie, eddike og et nip salt sammen og vend det i den hakkede grønkål. Fordel butternut squash, pærer og bacon ovenpå og sæt hytteosten i små klatter øverst - eller server den ved siden af, så man selv kan gøre det.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar