tirsdag den 6. januar 2015

Grønkålssalat med bagt butternut squash, bacon og balsamico-stegte pærer

Her kommer en lækker fyldig grønkålssalat, der sagtens kan gøre det ud for et måltid i sig selv! Den har fået selskab af sødlig bagt butternut squash, sprød salt bacon og nogle balsamico-stegte pærer. For lidt ekstra protein blev det hele toppet med en god hytteost. Velbekomme! :)


Grønkålssalat med bagt butternut squash, bacon og balsamico-stegte pærer (måltid til 2):

  • ca. 200 g grønkål
  • 1 stor butternut squash
  • 1 spsk + 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk æblecidereddike
  • salt
  • 1 tsk rosmarin
  • 4 små pærer (jeg brugte sorten conference)
  • 1 lille spsk balsamicoglaze
  • 125 g bacon i skiver
  • 200 g hytteost
Skræl butternut squashen og skær den i mundrette tern. Vend med 1 spsk olie i en bradepande beklædt med bagepapir og drys godt med salt og rosmarin. Bag dem ca. 20 minutter ved 200 grader, eller til de er møre. 
Skær pærerne i tynde både og steg dem 5 minutters tid i en anelse olie på panden. Dryp balsamicoglazen over og vend godt rundt. Tag panden af varmen og gem pærerne i en skål. Skyl panden og steg baconen sprød herpå. Læg baconskiverne til afdrypning på en tallerken foret med køkkenrulle og bræk dem i stykker, når de er kølet af.
Skær den grove stængel fra grønkålen og hak resten af bladene fint. Kom i et stort salatfad. Pisk 1 spsk olie, eddike og et nip salt sammen og vend det i den hakkede grønkål. Fordel butternut squash, pærer og bacon ovenpå og sæt hytteosten i små klatter øverst - eller server den ved siden af, så man selv kan gøre det. 





Ingen kommentarer:

Send en kommentar