mandag den 25. maj 2015

Lækker salat med rørt tun, avocado og asparges

Jeg synes det der med at anrette mad er enormt svært - det ender altid med at se lidt klodset ud, synes jeg, men med dette salat gik det faktisk ret fint, hvis jeg må tage mig den frihed! ;-) 
Heldigvis handler mad jo allermest om den gode smag, og der er der absolut heller ikke noget at udsætte på denne lækre grønne sag. Der er masser af saft og kraft og gode komplimenterende strukturer. Velbekomme! :-)



Lækker salat med rørt tun, avocado og asparges (2 prs.):
  • 3 små dåser tun (240 g drænet vægt i alt)
  • 1 mellemstort rødløg
  • 100 g fromage frais
  • 1 spsk mayonnaise
  • 0,5 spsk dijonsennep
  • saft af en halv citron
  • salt
  • 1 bakke (100 g) rucola 
  • 3 stilke bladselleri
  • 1 stor moden avocado
  • et halvt bundt grønne asparges (ca. 6 store asparges)
  • ca. 10 spanske kapersbær ( eller 1,5-2 spsk alm. kapers)
Bræk de træede ender af aspargesene og skær resten i snitter af ca. 3 cm længde. Kom dem i en lille skål med lidt salt og overhæld med kogende vand. Lad dem trække et par minutter og hæld så vandet fra.
Skær bladsellerien i tynde skiver og fordel dem på to tallerkener sammen med rucolaen og aspargessnitterne. Del avocadoen i to, fjern stenen og skær kødet i de to halvdele i skiver (eller tern, hvis du foretrækker det), mens det stadig er i skallen. Dryp med citronsaft og grav dem forsigtigt ud af skallen med en ske. Anret avocadoskiverne over på salaten, fx i en vifte som jeg gjorde det, og drys med lidt salt,
Pil løget og skær et par ringe af det til pynt. Hak resten fin og rør med tun, fromage frais, mayonnaise, sennep og 2 spsk citronsaft i en skål. smag til med salt. Fordel tunen på de to salater og pynt med kapersbær, løgringe og evt. en citronbåd.








Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar