fredag den 8. januar 2016

Bagte søde kartofler med sennepsmarinerede linser, avocado og cremefraiche

Hvad skal I spise i weekenden? :-)
Denne lækre vegetarret er en variation over den klassiske kartoffelbar, men de hvide kartofler er skiftet ud med søde kartofler, som nok er en af mine yndlingsingredienser i det salte køkken. Kombinationen af den utrolige sødme, der frigives, når søde kartofler bages, med salt tilbehør er bare altid en sikker vinder! Velbekomme :-)




Bagte søde kartofler med sennepsmarinerede linser, avocado og cremefraiche (2. pers.):
  • 1 bakke (4-500 g) søde kartofler (gerne øko - ofte billige i Rema 1000)
  • olivenolie til pensling
  • salt
  • 1,5 dl grønne linser
  • 1,5 spsk olivenolie
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 0,5 spsk dijonsennep
  • 2 små, modne avocadoer
  • et lille rødløg
  • Til servering: cremefraiche og nogle gode små oliven
Skrub de søde kartofler og skær rodender og evt. mærker af. Skær dem  i halve på langs og læg på en bageplade med bagepapir. Pensl med olivenolie og drys gavmildt med salt. Bag dem. ca. 40-45 minutter ved 200 grader eller til de er møre. 
Kog imens linserne i rigelig letsaltet vand, ca. 15 minutter, til de er møre, men stadig har bid. Hæld kogevandet fra. Pisk olivenolie, eddike og sennep sammen til en dressing og vend den i de kogte linser.
Skær avocadoerne i tern og hak rødløget fint. 

Server de bagte søde kartofler med marinerede linser, avocado, et drys rødløg, en klat cremefraiche og lidt oliven.

1 kommentar:

  1. Jeg får med det samme lyst til vegetarmad ♥
    Det ser lækkert ud.

    God weekend :)

    SvarSlet