torsdag den 10. marts 2016

Low carb blomkålstærte med avocado

Her kommer en nem og fin forårsret, der både kan spises lun og kold. Måske et forslag til weekenden, eller til påskefrokosten? :-)
Bunden er lavet på blomkål og æg med smule ost for give lidt ekstra smag. Oven på en simpel creme på græsk yoghurt og skiver af avocado og tomat. Velbekomme!



Low carb blomkålstærte med avocado:
  • 1 mellemstort blomkål
  • 100 g revet ost
  • 4 æg
  • 100 g + 150 g græsk yoghurt (jeg brugte 2%)
  • 0,5 spsk citronsaft + ekstra til avocadoen
  • salt og peber
  • 1 stor moden avocado
  • ca. 12 søde cherry- eller datterinotomater
Skær blomkålet i grove stykker og hak dem helt fint til couscous-struktur i blenderen. Kom det i en stor skål og rør med æg, 100 g yoghurt, ost og 1 god tsk salt. Kom massen i et smurt tærtefad bred den jævnt ud med en ske. Bag ca. 35 minutter ved 200 grader og lad den køle let af på køkkenbordet. 
Rør imens 150 g yoghurt med 0,5 spsk citronsaft og smag til med salt og peber. Skær tomaterne i halve og avocadoen i skiver. Dryp avocadoskiverne me citronsaft og drys med lidt salt.
Smør yoghurtcremen ud på blomkålsbunden og læg avocadoskiverne i et pænt mønster ovenpå. Top med tomater (eller server dem ved siden af). Tærten kan også sagtens spises kold!







Ingen kommentarer:

Send en kommentar