Det er skam ikke for sjov, det her..
Men vil man død og pine have pandekager på "White Tuesday", så tager man selvfølgelig den slags med...
Også når opvasken ser sådan ud bagefter.
Nå, men til dagens store spørgsmål:
Kan man lave pandekager uden mælk og æg?
Og svaret er: JA, det kan man faktisk!
Jeg har på det seneste eksperimenteret en del med projektet, og jeg tror næsten, jeg synes de her pandekager smager (endnu) bedre end de klassiske af slagsen!
Du skal - til 1 person - (omtrent) bruge:
- Æg uden æg: 1 spsk hørfrø + 4 spsk vand
- Mælk uden mælk: 1 ½ spsk havregryn + 1½ dl vand
- ½ tsk salt
- 1 dl mel
- ½ tsk bagepulver
Sæt først hørfrøene i blød i vand en halv time og blend så begge dele (evt. i en minihakker)til du får en tyk, slimet substans som den her:
Det er dit æg.
Hæld det over i en skål eller (for at spare opvask) en målekande.
Mælken får du ved ligeledes at blende havregryn og vand. Hæld det sammen med hørfrøslimen og pisk sammen.
Tilsæt resten af ingredienser og pisk igen.
Konsistensen kan justeres ved at tilsætte hhv. mel og vand alt efter om dejen evt. er blevet for tynd eller for tyk.
Ja, det var dejen - og så til makronerne!
Smør/margerine på panden, (en lille dl) dej på og steg.
Den her dej kan godt tåle fuld varme, og den tager lidt længere tid om at blive gennemstegt end almindelig pandekagedej.
Fortvivl ej, hvis den første ser sådan ud:
Snart har du:
Mine pandekager fik selskab af lidt ost og champignoner ristet med spinat, hvidløg og kalkunbacon.
Er man vegetar kan man jo udelade sidstnævnte eller erstatte med linser/bønner.
Og så er det altså heller ikke dårligt med lidt mangochutney på toppen! :)
Bon appetit!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar