I denne röstitærte bruges i stedet revne kartofler - utroligt simpelt, ekstremt velsmagende! Jeg fik ideen her, men tilsatte mit eget fyld. Et lille preview:
Bund:
- ½ kg (skrællede) kartofler
- 1 spsk olivenolie
- salt & peber
- ½ tsk rosmarin
Riv kartoflerne groft og kom dem i en skål. Vend med olivenolie og rosmarin, og smag til med salt og peber.
Smør en tærteform og tænd ovnen på 225 grader.
Kom kartoffelblandingen i en stor stegepande og svits til kartofler begynder at se gule ud, ca. 5 minutter. (Det er vigtigt, du ofte skubber rundt i blanding, den den ellers vil begynde at klistre sammen til en rösti på panden.)
Fordel så blandingen jævnt i tærteformen, idet du glatter overfladen og presser kartoflerne let sammen.
Bag ca. 15 minutter, eller til bunden begynder at få lidt farve.
Smør en tærteform og tænd ovnen på 225 grader.
Kom kartoffelblandingen i en stor stegepande og svits til kartofler begynder at se gule ud, ca. 5 minutter. (Det er vigtigt, du ofte skubber rundt i blanding, den den ellers vil begynde at klistre sammen til en rösti på panden.)
Fordel så blandingen jævnt i tærteformen, idet du glatter overfladen og presser kartoflerne let sammen.
Bag ca. 15 minutter, eller til bunden begynder at få lidt farve.
Fyld:
- 6 store gulerødder
- ½ bouillonterning
- citronsaft
- 2 tsk tahin
- timian
- salt
Skræl gulerødderne og skær dem i grove stykker. Kog dem møre i vand med bouillon. (Egentlig er det nok smart at udføre dette trin, inden du går i gang med bunden!)
Purer gulerødderne i gryden med en stavblender og smag til med citronsaft, tahin og timian. Evt. en smule salt - men puréen skal stadig være sødlig.
Top:
- ½ bakke ruccola
- ½ tsk dijonsennep
- 1 tsk citronsaft
- 1-2 tsk olivenolie
- 1 knsp. salt
- parmesan, klump på størrelse med en stor valnød
Vend ruccola sammen med sennep, olie, salt og citronsaft.
Hak osten i små stykker.
Hak osten i små stykker.
Fordel først gulerodspuré og siden ruccola på den færdige röstibund. Drys med parmesan og server!
MUMS.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar