onsdag den 26. december 2012

Krydrede ris med kikærter og oliven

Her kommer en nem og lidt anderledes måde at servere ris på. Retten passer godt til krydret mad. Fx disse arabiske frikadeller.



Krydrede ris med kikærter og oliven (4 personer):
  • 4 dl brune ris (eller hvad du foretrækker - bulgur kan også bruges)
  • 3 dl kogte kikærter
  • ca. 20 gode oliven, fx kalamata
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 spsk citronsaft
  • 1/4 tsk kanel
  • 3 tsk spidskommen
  • 1½ tsk tørret mynte
  • ½ tsk karry
  • salt
Kog risene og fjern evt. sten fra oliven. Hak dem groft.
Vend de kogte, varme ris sammen med kikærter, oliven, olie, citronsaft og krydderier i et stort (ler)fad, og smag til med salt. Pynt evt. med lidt mere tørret mynte eller frisk persille.
Velbekomme! :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar