Julekage med romglasur:
- 250 g blødt smør
- 250 g sukker
- 4 æg
- 300 g hvedemel
- 1½ tsk bagepulver
- 1,5 tsk kanel + kardemomme
- ½ tsk nellike
- 250 g svesker uden sten
- 300 g æbler i tern
- 100 g hele mandler
- Glasur: 200 g flormelis + 3-4 spsk rom
Hak sveskerne groft og skræl æblerne og skær dem i tern. Pisk smør og sukker godt sammen og pisk herefter æggene i ét ad gangen. Bland hvedemel med krydderier og bagepulver og vend det sammen med svesker, mandler (du kan smutte dem, men jeg synes selv, de smager bedre med skind!) og æbler, så stykkerne ikke hænger sammen. Vend forsigtigt melblandingen i æggemassen med en dejskraber og hæld dejen i en smut springform. Bag kagen ca. 1,5 time ved 175 grader - prøv efter med en tandstik om den er bagt. Dæk med alufolie efter den første time.
Når kagen er kølet af tages den ud af formen og pyntes med romglasuren.
Når kagen er kølet af tages den ud af formen og pyntes med romglasuren.
Det lyder helt åndssvagt godt, og romglasur har jeg aldrig fået før, men det kan da kun være skønt :D
SvarSlet- Anne