Grønkålssalat med hokkaido og rosmarin (2-3 personer):
- ca. 1½ liter frisk grønkål, finthakket stand
- ½ stort hokkaidogræskar
- 1 + 1 spsk valnøddeolie (eller anden god olie)
- rosmarin
- salt
- 1½ spsk æblecidereddike
- 1½ tsk honning
Fjern indmad og kerner fra græskarret og skær det i tern af ca. 2 x 2 cm. Kom dem i en bradepande beklædt med bagepapir og vend en spsk olie i. Drys med salt og rosmarin og bag ca. 20 minutter, eller til ternene er møre, ved 200 grader. Kom græskarternene i en skål og lad dem køle af, mens grønkålen hakkes. Pisk eddike, en spsk olie og honning sammen med et drys salt og peber og vend det i grønkålen sammen med græskartern.
Krydrede ovnfrikadeller (ca. 15 stk.):
- 1 løg (jeg brugte rødløg)
- 3 store fed hvidløg
- 500 g svinefars (jeg brugte 10-14 %)
- 1 stort æg
- 1 tsk salt
- et godt drys peber
- 1½ tsk tørret mynte
- 1 tsk kanel, karry, ingefær og koriander
- ½ tsk kardemomme
Ingen kommentarer:
Send en kommentar