fredag den 24. april 2015

Små krydrede merguez-pølser med broccoli-pastinakmos

Merguezpølser er nogle små vidunderligt krydrede størrelser, som stammer fra Marokko. Jeg faldt over denne opskrift hos Klidmoster, og måtte selvfølgelig straks afprøve dem i eget køkken. Rigtigt lækre blev de, og så er portionen her også så stor, at der kan blive til flere dage (for to personer) - eller til madpakken! ;-)
Jeg serverede pølserne med en simpel broccoli-pastinakmos og tahindressing - en virkelig fantastisk kombination! Velbekomme. 


Små krydrede merguez-pølser (ca. 20 stk.):
  • 2 små løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 medium gulerødder
  • 500 g hakket kylling (du kan også bruge lam eller okse)
  • 2 medium æg
  • 1 lille dåse tomatpuré (70 g)
  • 1 spsk paprika
  • 0,5 spsk spidskommen
  • 2 tsk salt
  • 0,5 spsk citronsaft
  • 1 tsk af hver: fennikelfrø, koriander, mynte og kanel
  • 0,5 tsk af hver: kardemomme, muskat, peber og ingefær
  • 1/3 tsk af hver: allehånde og nellike
  • 2 spsk pofiber
  • 3 spsk kokosfibre (alternativt kan du sikkert erstatte pofiber og kokosfibre med havregryn og mel i lidt større mængder - prøv dig frem)
Riv løgene groft og hvidløg og gulerødder fint. Rør dem sammen med kylling, æg, citronsaft og tomatpuré. Rør alle krydderierne og salt i og tilsidst husk og pofiber. Lad farsen trække 5 minutters tid og form den så til små pølser (farsen er ret blød, så du må have nallerne til hjælp! ;-) ), som lægges på en bageplade med bagepapir. Bag dem ca. 20 minutter ved 200 grader og vend dem om på den anden side halvvejs.

Broccoli-pastinakmos og tahincreme:
  • 1 broccoli
  • 2 store pastinakker
  • 1 + 0,5 spsk  citronsaft
  • 1 spsk tahin
  • 100 g skyr eller græsk yoghurt eller cremefraiche
  • 0,5 tsk honning
  • salt
Skær broccoli og (skrællede) pastinakker i grove stykker og kog dem møre i letsaltet vand. Hæld kogevandet fra og purér med en stavblender. Tilsæt 1 spsk citronsaft og smag til med salt.

Til tahincremen røres skyren med tahin, 0,5 spsk citronsaft og honning. Smag til med salt.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar