Blomkålssalat med honning-limemarineret kylling og hindbærsauce (4 prs.):
Kylling (marineres gerne et par timer før servering):
- 600 g kyllingeinderfileter (eller kyllingebryst i mindre stykker)
- saft af en halv stor lime
- 1 spsk avocadoolie, sesamolie eller olivenolie
- 1 god spsk honning
- 1 tsk salt
- 2 spsk soya
- 1 spsk fintrevet frisk ingefær
Rør limesaft, olie, honning, salt, soya og ingefær sammen til en marinade i en stor skål og vend kyllingen heri. Dæk skålen til og sæt den på køl mindst et time, gerne mere. Fisk dem så op af marinaden og steg herefter i olie på en stor pande (eller af flere omgange) til marinaden på kyllingen begynder at karamellisere let.
Salat:
- 2 mellemstore blomkål
- 4 spsk god olivenolie
- saften af en halv stor lime
- salt og peber
- En stor håndfuld friske mynteblade, grofthakket
- 100 g feta eller gedefriskost, smuldret/most med en gaffel
Skær blomkålene i buketter og skær dem i tynde skiver på langs med stokken. Fordel dem på 4 middagstallerkener. Pisk olie og limesaft sammen til en dressing og smag til med salt og peber. Dryp dressingen over blomkålen og drys med mynte.
Fordel de stegte kyllingestykker ovenpå og drys med feta. Server med hindbærsauce.
Hindbærsauce:
Fordel de stegte kyllingestykker ovenpå og drys med feta. Server med hindbærsauce.
Hindbærsauce:
- 250 g hindbær (jeg brugte frosne)
- 3 gode tsk honning
- 2 gode tsk balsamicoglaze
Kom hindbærrene i en kasserolle med en lille smule vand i bunden og giv dem et opkog. Kom dem i et blenderglas og tilsæt honning og balsamicoglaze. Blend helt glat og hæld sauce gennem en fintmasket si for at sortere stenene fra (anbefales, da det altså giver en helt anden oplevelse!). Smag evt. til, om du vil have saucen sødere. Hæld på et fint glas til servering.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar