Vegansk kokos-karry-linsegryde med sweet potato:
- 2 dl røde eller grønne linser
- 1 stort rødløg
- 4 fed hvidløg
- 400 g sweet potatoes
- 1 stor squash (eller to små)
- 1 snackpeber
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dåse kokosmælk
- 2 spsk karry
- 2 spsk paprika
- 1 spsk spidskommen
- 1 spsk stødt koriander
- 1 tsk kanel
- salt
Kom linserne i en gryde med rigeligt letsaltet vand og kog dem møre, 10-15 minutter. Hak imens løg og hvidløg og svits dem i lidt olie i en stor gryde. Skræl de søde kartofler og skær dem, squash og snackpeber i store tern. Kom alle tre dele i gryden og svits let, inden hakkede tomater og kokosmælk tilsættes. Bland krydderierne i og lad det hele simre under låg i 10-15 minutters tid, eller til grøntsagerne er møre. Smag til med salt, hæld vandet fra linserne og vend dem i gryden. Varm igennem og server.
Hvor mange personer er denne opskrift beregnet til?
SvarSletDer er til 2-3 personer, hvis man bare spiser retten for sig selv. Hvis du serverer med ris eller naanbrød fx vil jeg tro der er nok til 4 :-)
Slet