søndag den 25. marts 2012

Spis dine havregryn - som pandekager!

Amerikanerne kan godt lide at omtale deres opskrifter/retter som "guilt free" - hvad der kan være et vidt begreb...

Ikke desto mindre kan disse havrepandekager godt snige sig til titlen, eftersom de mere eller mindre består af det samme, som du ville komme i din morgenmadsskål: mælk og havregryn!

I tilgift er det utroligt nemt, billigt og overskudsagtig at nyde sin søndags-morgenkaffe med en stabel små havrepandekager, så her følger opskriften.

Den følger i sin enkelthed princippet:
1 del havregryn : 1,5 del mælk : 1/4 del mel

Det vil i mit tilfælde (altså godt og vel 1 person) sige:
  • 1 dl havregryn
  • 1 ½ dl mælk (evt. noget som yoghurt/kærnemælk)
  • 1/4 dl mel
  • ½ tsk bagepulver
  • Smagsgivere: salt, kanel, vanillesukker etc.
Fremgangsmåde:
Inden du går i seng, sætter du havregrynene i blød i mælken natten over på køl.
Når du er godt pandekagesulten næste morgen tilsætter du mel, bagepulver og diverse smagsgivere. Eftersom der ikke er æg i dejen, kan du jo passende smage den til alt efter, hvad de skal spises med. Nu skulle du gerne have en tyk dej som denne:


Smelt så smør på panden og lav 3 små pandekager af gangen ved at lægge en god spiseskefuld dej tre adskilte steder:


Mens du steger dig igennem pandekagedejen, kan du sætte kaffen over og overveje, om de små fætre skal nydes med syltetøj eller honning eller frugt, sirup eller chokolade/nutella eller ost eller...! 


Og når du er færdig er det bare at sætte sig til bords...


Og nyde det! ("Guilt free" eller ej!!!)


Havrepandekager med sirup....... UHM.

PS. Jeg har set mange opskrifter, hvor der er tilsat chokoladestykker, bær eller mosede bananer til pandekagedejen, og jeg er sikker på, at det ville være fremragende variationer over denne basisopskrift!











4 kommentarer:

  1. Eller revne æbler/pærer - mums! Tak for inspiration ;-)

    SvarSlet
  2. Uh ja, det lyder også godt! Selv tak:)

    SvarSlet
  3. Uh ja, det lyder også godt! Selv tak:)

    SvarSlet
  4. Uh ja, det lyder også godt! Selv tak:)

    SvarSlet