fredag den 11. maj 2012

Ovnbagt butternut squash med spinat og parmesan

For os danskere har græskaret traditionelt vist mest været en grøntsag i USA, men de senere år er det kommet frem herhjemme i alle mulige afskygninger. Heriblandt butternut squash, som denne opskrift anvender. Det er en virkelig sund grøntsag, som kun med rette har fået fornyet opmærksomhed. Smagen er sødlig og lidt smøragtig, som navnet antyder.
Egentlig er denne opskrift endnu en snydepizza lignende den, jeg tidligere postede her. Resultatet ser sådan ud:


Du skal bruge (1 person):
  • ½ butternut squash (den tynde ende)
  • Olivenolie
  • Salt, rosmarin og paprika
  • 1/4 pose (a 450 g) frossen helbladet spinat
  • ½ løg 
  • 1 fed hvidløg
  • Muskat
  • 1 håndfuld revet parmesan (eller anden kraftig ost: feta, danablu, gedeost etc.)
Skræl squashen med en stor kniv:


Tænd ovnen på 225 grader. Skær squashen i skiver af ca. 1 cm tykkelse og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med olivenolie og drys med salt og krydderier.


Bag skiverne ca. 20 minutter, eller til de er møre. Smag på dem, konsistensen skal som sagt være lidt smøragtig, men stadig fast.
Skær imens løget i tynde skiver og hak hvidløg fint. Svits i olie i en gryde og tilsæt spinaten. Svits til spinaten er tøet op og smag til med salt og muskat.
Fordel spinatfyldet på de bagte squashskiver og top med ost.


Bag yderligere ca. 5 minutter, til osten er smeltet, og gør så dig selv den tjeneste at lade herligheden køle lidt af (5 minutter), inden du kaster dig over den. Smagen vinder virkelig meget ved det!

Imens kan du jo nyde synet:


Server med en frisk salat eller måske nogle honningbagte tomater, når du nu alligevel har gang i ovnen! 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar