Fiskefad med kanel og koriander (3 personer):
- Ca. 400 g mørksejfilet, alternativt kan andre 'kødfulde' hvide fisk (kulmule, torsk etc.) også bruges
- 1 (rød)løg
- 1 squash
- 2 peberfrugter - gerne i forskellige farver
- 2 store gulerødder
- 3 små tomater (eller en håndfuld cherrytomater)
- 2 dl fløde
- 1,5 dl hvid- eller rosévin
- salt og peber
- 3 tsk kanel
- 3 tsk stødt koriander
- 1 tsk muskat
- salt
Skær rødløget i tynde både, squashen i halve skiver, og peberfrugt og gulerødder i grove stykker. Skær tomaterne i halve. Bland grøntsagerne i et ildfast fad med krydderier (gem lidt til fisken) og et godt drys salt og hæld vin og fløde ved. Bag i en forvarmet ovn i ca. 20 minutter. Tag fadet ud og vend rundt i grøntsagen, inden fisken lægges øverst og drysses med resten af krydderierne og salt. Bag yderligere ca. 20 minutter eller til fisken er gennemstegt. Server med (blomkåls)ris.
Åh, så lækkert med kanel i varme retter - jul på orientalsk maner.
SvarSlet- Anne