Til to personer:
- 1 stort løg
- 3 fed hvidløg
- 2 gulerødder
- 1 kartoffel
- ½ blomkål
- 2 store tomater
- 1 lille dåse (165 ml) kokosmælk
- 1 spsk god karry
- Salt
- 1 håndfuld rosiner
- Ris i en mængde, der passer jer
Sæt risene over. Skær løget i strimler og svits det i en gryde i olie. Skræl gulerødder og kartofler og skær i mindre stykker. Svits dem med og tilsæt finthakket hvidløg og karry. Tilsæt lidt vand, og læg låg på.
Tilsæt kokosmælk (evt. bare den vandede del - resten kan bruges i denne dessert). Skær blomkål i mindre buketter og tomater i tynde både og tilsæt dem, når grøntsagerne (og ris) er ved at være møre.
Kort før servering (1 minut oder so) vendes rosinerne i.
Tilsæt kokosmælk (evt. bare den vandede del - resten kan bruges i denne dessert). Skær blomkål i mindre buketter og tomater i tynde både og tilsæt dem, når grøntsagerne (og ris) er ved at være møre.
Kort før servering (1 minut oder so) vendes rosinerne i.
Server med denne banan-relish:
- 1 stor banan
- saften af ½ lille citron
- 1 tsk mangochutney
Skær bananen i små tern og vend den sammen med citronsaft og mangochutney.
Og værsgo:
Jeg lavede denne ret til frokost i dag og den smagte SÅ godt :-) Jeg puttede dog væsentlig mere karry samt lidt chili i, da jeg elsker stærk krydret mad!
SvarSletTusind tak for opskriften - og din blok i det hele taget, den er en super inspirationskilde :-)
Mvh. Mie
Dejligt med sådan en positiv tilbagemelding! :-)
SletJeg vil egentlig give dig ret mht. karryen, og er også ret sikker på, at jeg selv har kommet mere i end den ene tsk, der står i opskriften. Det må være en tastefejl (som jeg fluks retter)!