De har en fyldig smag med en let sødme, og konsistensen er en blanding af pandekage og omelet.
Til 12 pandekager (ca. 3 personer):
- ca. 8 store gulerødder
- 3 æg
- 1 dl yoghurt
- 1½ dl mælk
- 2 dl mel
- 1½ tsk salt
- 1 tsk timian
- 1 tsk karry
- smør til stegning
Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre i en gryde med vand, og lad dem køle godt af.
Kom de afkølede gulerødder i en stor dejskål og purer dem med en stavblender (alternativt i en almindelig blender). Rør resten af ingredienserne i, til du får en tyk suppe/grød-agtig konsistens.
Kom de afkølede gulerødder i en stor dejskål og purer dem med en stavblender (alternativt i en almindelig blender). Rør resten af ingredienserne i, til du får en tyk suppe/grød-agtig konsistens.
Find smelt en lille klat smør på stegepanden og hæld ca. 1 dl dej ud herpå. Flad dejen ud med en ske, til den er på størrelse med en håndbold og er knap 1 cm tyk.
Pandekagerne skal stege noget længere end almindelige pandekager - et par minutter på hver side. Vend dem med en bred paletkniv, når overfladen er ved at være stivnet. Du kan evt. have gang i to pander på én gang for at komme hurtigere gennem portionen.
Læg de færdige pandekager i et fad. Pga. vandindholdet fra gulerødderne holder de godt på varmen af sig selv.
Som fyld på pandekagerne fik vi en lækker chunky guacemole:
- 2 store avocadoer (af den kaliber man fx finder i løssalg i Netto)
- 2 store tomater
- 1 lille fed hvidløg
- saften af ½ lille citron
- salt
Og så er det bare at servere:
Som det søde, lette modspil spiste vi en simpel salat af melon og æble vend i citronsaft og agavesirup (honning er også fint).

Velbekomme! :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar